X
    Categories: Blog

Den perfekte udsmykning til dit hjem

Hvis man lige er flyttet ind i et nyt hjem, eller bare føler for at der skal ske noget nyt, så kan det være at det er på at tide, at begynde med at indrette boligen. Det kan bare være meget svært, for hvor starter man henne og hvad starter man med? Selvfølgelig flytter man de værste og tungeste ting først, men hvad er det der skal til for at skabe liv, for at skabe en stemning? Det er nemlig de små ting i boligen som skaber personligheden Men hvis du gerne vil give hele boligen et rustikt men smukt look, så skal tage et kig på Bad & Flisers mosaik fliser.  

Mosaik er en udsmykning i form af små fliser. Mosaik bliver nemlig brugt ret hyppigt til både gulv samt til brug på vægge. Mosaikfliser er ofte kvadratiske, men kan findes i mange forskellige former, da det skal ses som værende et stort billede eller en helhed, som bliver smadret i flere små dele og sammensat til det endelige billede igen. Det er en stor kunst at kunne skabe mosaik, og mange har deres helt egne processer når det kommer til at skabe mosaikfliser. 

Producering af mosaik

Mosaikker kan laves af meget forskellige materiale såsom marmor, men bliver oftest lavet ud af glasemalje som kaldes smalti. Smaltien bliver hamret eller skåret til små mosaikker og bliver formet med en hammer og et stokjern. Her bliver glasset smidt ind i en brændeovn, så man derefter kan forme glasset med en bideting, til at man får den ønskede form. Når man så har fået en form og farve som man er tilfreds med, så kan man begynde at forme på det endelige mønster. Lige så snak at mosaikken er blevet lagt ud, og er tørret, så skal den slås i stykker i mindre stykker, dog stadig så man kan forme det endelige billede som er blevet lavet. Når man skal pålægge mosaik, så er der 2 overordnede måde at gøre det på. Ved den direkte metode  pålægges de mange stykker i en bund med noget klæberigt stof oftest cementbaseret. Ved den indirekte metode tegnet motivet først spejlvendt på papir og eller stof hvor det herefter limes fast på et stykke papir med vandopløselig lim. Det er dog vigtigt at anskaffe en som har styr på sine sager, og har erfaring indenfor, ellers kan der være chance for at der ikke bliver pålagt helt som du vil have det. Hvis alt dog gøres rigtigt, så vil det pynte rigtig godt på din gulv eller loft.

admin:
Related Post