X
    Categories: Blog

Få hjælp og vejledning med den rette konsulent

Alle virksomheder, som benytter sig af IT, om det er store eller små, har indimellem behov for hjælp fra eksperter på området. Det kan eksempelvis være hvis programmerne ikke virker, eller der sker en anden uforudset hindring, hvor virksomheden ikke har evnerne til selv at komme problemet til liv. Det kan også være, hvis man i en virksomhed ønsker at skifte systemet ud til et andet, og medarbejderne dermed har brug for et kursus i det nye. Her er det typisk it konsulenter, som tager sig af det, og tilrettelægger for medarbejderne. Som IT konsulent skal man altså kunne rådgive og vejlede virksomheder og institutioner i IT, løse opgaver og afklare de behov, som kunden har. Dermed skal man ikke blot have forstand på computere og programmer. Det er ligeledes en nødvendighed, at man har en viden om, hvordan en arbejdsplads er organiseret. Her er nogle konsulenter specialiserede i IT-sikkerhed.

Mange dygtige og erfarne IT konsulenter vælger at tage springer i at gå ud som IT freelance konsulent, som typisk er et valg, man aldrig vil fortryde. Når man arbejder som freelance konsulent, får man som regel en fleksibilitet i hverdagen. Derudover kan du selv til- og fravælge opgaverne, afhængig af hvad der passer sig. Det kan være virksomheden har behov for hjælp til enkelte projekter eller et længerevarende samarbejde. Det er dog vigtigt, at man gør sig nogle tanker, før man vælger at tage springet. For det første kræver det et stort netværk. Der er mange konsulenter på markedet, som ligeledes ønsker at tage opgaverne. Derfor er netværk samt indsigt i branchen som hovedregel et vigtigt element. Derudover kan man stille sig selv en række spørgsmål, så man er sikker på, man har det, der skal til for at gå freelance. Det er vigtigt, at man indser, at man ikke er god til det hele – så find ud af, hvad det præcis er, du er god til, og hvad du kan tilbyde i forhold til konkurrenterne. Tag ligeledes styringen – du er din egen succes, og du skal selv kæmpe for at nå dine mål og få fat i de rigtige samarbejdspartnere.

Du har formentlig hørt om Accuro, som er markedet stærkeste leverandør af SAP konsulenter i Norden. SAP står for ’Systems, Applications and Products in Data Processing’ – Det er derfor også muligt, at man bliver freelance SAP konsulent inden for IT. At blive SAP-konsulent kræver en uddannelse, som kan være dyr, så det er en overvejelser, man bør gøre sig. Er det til gengæld drømmen, så er det værd at springe ud i det. Det er muligt at specialisere sig som funktionel SAP konsulent, teknisk SAP konsulent, SAP projektleder mm. Der er mange muligheder for at gå freelance, så vurdér, hvad det præcis er, du går og drømmer om. 

admin:
Related Post