X
    Categories: Blog

Her er 3 vigtige features til motionscykler

Den i fitnesscentre velkendte motionscykel er ikke bare en hjulløs fætter til det folkekære transportmiddel. Den har særegne egenskaber, en cykel er foruden, og det er både i forhold til ergonomi og dens display. Her er tre af de vigtigste features, en motionscykel bør have.

Displayet skal kunne noget

Displayet skal som absolut minimum vise tilbagelagt distance, fart, puls og kalorier brændt. Udover det er pedalomdrejninger i minuttet (RPM), der for nogle motionscykler vises som gennemsnit, vigtig information at have adgang til, hvis du har skemalagt din træning omkring det tal. Nye motionscykler har Bluetooth-sendere, så cyklen kan bruges sammen med apps. Nævneværdige apps kunne for eksempel være:

  • Vescape, der tilføjer spilelementer til din cyklen.
  • Kinomap, der gør cyklingen interaktiv ved at lade dig cykle gennem et digitalt landskab, der udfolder sig på din tablet.

Da motionscyklernes Bluetooth lægger op til brug af tablet, har cykler med senderne da også en tabletholder, så for eksempel din iPad kan monteres over styret.

Styr med plads til variation

Styret skal du kunne justere efter behov. Og ikke bare op/ned, men også frem/tilbage. Det bryder monotonien og imødekommer varierende grader af energi og engagement, at styret kan agere enten som krykke eller spille en tilbagetrædende rolle, alt efter hvordan det er indstillet. Styret bør dog altid være hævet over sædet. Og at sætte sædet er en kunst i sig selv.

Sædet skal justeres – og gerne af professionel

Du skal have et sæde, der er behageligt at sidde på. Folks præferencer er forskellige, så der findes ikke en gylden regel for, hvad form sæder skal have. Men vær opmærksom på, hvordan sædet føles, når du prøver motionscyklen. Sæder til motionscykler kan købes separat, så selv hvis smerten ved et suboptimalt sæde først indfinder sig senere, er der en løsning. Det ville være bedst, om du fik en professionel til at justere dit sæde, for ergonomisk og i forhold til udbyttet af din træning findes der faktisk en rigtig højde for det. Allerhelst skal sædet nemlig være placeret, så dine ben kun er let bøjede, mens du cykler.

admin:
Related Post