X
    Categories: Blog

Hvad er bæredygtigt tøj lavet af?

Det er vistnok ingen hemmelighed at modeindustrien og tøjindustrien er en af de helt store miljø belastere og klimasyndere når det kommer til stykket – og det skyldes flere forskellige ting. Først og fremmest så er især danskerne et folkefærd som har et alarmerende stort overforbrug når det kommer til tøj – og faktisk så er vores tøjforbrug 35% højere end resten af jordens befolkning. Udover det store overforbrug, så er en anden årsag til at tøjindustrien er en klimasynder, nemlig at materialer som for eksempel bomuld bliver opdyrket på marker hvor bønderne hælder kemikalier over for at holde ukrudt og skadedyr væk. Disse kemikalier ryger først og fremmest ned i grundvandet hvor det gør uhyggeligt meget skade – men det ender altså også i dit tøj hvor der så vil sidde usunde kemikalierester, hvilket også er usundt for din krop og for din hud. Det kan dog være svært at finde hoved og hale i hvilke materialer ens tøj så skal være lavet af, så her kommer jeg ihvertfald med to bud på hvad for noget materiale fremtidigt bæredygtigt tøj kan bestå af!

Bambus er både miljøvenligt og blødt som smør

Når man taler om bæredygtighed, så er bambus absolut et materiale som vi kommer til at se mere til i fremtiden. Bambus er nemlig et af de mest bæredygtige planter i forhold til tøj, netop fordi den gror hurtigt (faktisk er det en af verdens hurtigst voksende planter) – og så skal man altså hverken vande den eller overfylde planten med pesticider! Der er derfor ingen tvivl om at bambus i fremtiden kommer til at blive et af de mest foretrukne materialer når man taler om tøjproduktion. På boody.dk kan du blandt andet få bambus tøj (alt fra løbe tights til bambus undertøj) og på den måde kan du nemt og billigt skifte din garderobe ud med bæredygtigt tøj.

Økologisk bomuld, uld, hamp eller hør

Økologiske materialer og tekstiler er også at foretrække hvis du ønsker en mere bæredygtig garderobe. Med økologisk tøj slipper du nemlig for at materialet har været i kontakt med pesticider og kemikalier og kunstgødning. 

admin:
Related Post