Plakater over det hele
Nogen ville måske mene at det var for meget hjemme hos mig. Men jeg er slet ikke af den holdning. Jeg kan godt lide når plakater supplerer hinanden og bakker hinanden op. Det synes jeg ikke de gør hvis der kun hænger to plakater i et rum, og det er det der hænger på væggene. Jeg vil have farver, liv, lys, og historie.
Jeg er ikke så meget til bare hvide vægge. Der skal noget op på dem. Og gerne plakater. Jeg tror min stil er en smule surrealistisk. Plakaterne behøves nødvendigvis ikke have nogle konkrete motiver. Det kan sagtens være plakater af malerier, hvor man selv skal lave en tankerække om hvad det forstiller. Det er også med mine plakater at vi står 2 personer og kigger og vi ser to vidt forskellige ting og forestiller os vidt forskellige scenarier udspille sig på den samme plakater.
Retro plakater
Det er dog slet ikke et must at plakaterne skal rykkes ind i tankerne og at motivernes skal skabes der. Jeg kan også godt lide retro plakater. Retro plakater som fra Andersen eller Bang & Olufsen. Med disse retro plakater ledes tankerne hen på 50’erene, 60’erene og 70’erne. De giver plads til eftertanke og hvordan og hvor meget verdens har ændret sig på bare omkring 50 år. Det giver anledning til eftertanke og indlevelse i hvordan de seneste generationer voksede op og var unge. Med retro plakater kommer man ligesom tættere på en svunden tid, som alligevel ikke er så langt væk.
H.C. Andersen plakaternes mystiske univers
Jeg har også en forkærlighed for H.C. Andersens eventyr. Og plakater der refererer til hans eventyr. Eventyrerne giver en følelse af noget dansk og hyggeligt. Jeg kan godt lide plakaterne på grund af farverne og universet de bevæger sig i. Plakaterne en enkle og en smule mystiske. De fortæller en historie og er en godt samtaleemne om hvilket af hans eventyr der bliver henvist til. Der er jo en del der er meget kendte men H. C. Andersen har jo også et stort skatkammer af kun lidt kendte eventyr som han fabrikerede gennem hans liv. H. C. Andersen plakaterne har jeg hængende i soveværelset. De giver også en ro og fred og fordragelighed. Også er de milde i farverne og afslappende. Grøn er gennemgående på plakaterne og det er som bekendt en farve der skaber tryghed, og får en til at slappe af. Det er også derfor den bliver brugt på bordet til eksamen. Og sikkert også derfor den er benyttet på motiverne med billeder med henvisninger til H. C. Andersens eventyr. Motiverne indeholder typisk billeder og silhuetter, af mennesker og lidt overnaturlige væsner. Der er også mange motiver med mennesker og bygninger fra østlige egne af verden og især asiatisk inspirerede motiver. Det er nok inspireret af importen af asiatiske varer op gennem 1800-tallet som også var der hvor H. C. Andersen lavede og slog sine folder, med digte, eventyr, rejse og oplevelser som han skrev ned.