X
    Categories: Blog

Whiskyoplevelser rundt om på jorden!

Leder du efter din næste oplevelse med whisky, så kan du passende kigge lidt væk fra de traditionelle lande som Skotland eller Irland. I stedet kan du kaste dig ud i et de andre whiskyproducerende lande rundt om jorden. For at nævne et par sjove alternativer, så kan whisky fra Danmark, Japan, eller Taiwan komme på idébrættet, hvis entutiasten skal have en ny gave, eller hvis den traditionelle gave skal have lokal historie og en smule kant.

Vi anbefaler at købe whisky hos LGwhisky.dk – med mange års erfaring på området, samt med mange rejser rundt på kloden med i whisky-bagagen.

Du kan for eksempel prøve at finde en whisky fra Japan. Japanske whisky’er er kendt for at være meget bløde og elegante, hvilket gør dem til en god kontrast til de mere kraftige skotske og irske varianter. Der findes flere forskellige japanske whiskyproducenter, og hvis man vil finde en god japansk whisky, skal man sørge for at følge nogle anbefalinger. Så kan man for eksempel overveje at købe en Suntory Yamazaki 12 Years, som er en af verdens bedste whisky’er.

En anden god mulighed er at købe en whisky fra Taiwan. De taiwanske producenter gør en klar indsats for at udvikle en lokal produktion af whisky. De er kommet langt på få år og producerer nu en række gode whiskyer. Deres flagskibsproducent er Kavalan, som på få år har leveret en perlerække af gode produkter, der ligeledes har vundet priser internationalt.

En tredje mulighed er at finde en whisky fra Danmark. Danmark er et af de nyere lande, der har taget fat på produktion af whisky. Men de er kommet godt fra land, og danske producenter leverer stadig en række af gode produkter. Du kan for eksempel kigge nærmere på Stauning whisky lokaliseret i gode gamle Jylland.

Forskellige typer af whisky

Mange forbinder whisky med en kraftig, røget eller sprittet smag. Sandheden er dog, at der findes mange varianter som kan være både i den kraftigere, men også i den blødere ende af skalaen. Er du til rundere smag med strejf af vanilje? Så er det også en mulighed. Hvis du vil have kraftig whisky med en røget smag, så vil områder som eksempelvis én af de skotske øer være det bedste for dig. Hvis du har for vane at drikke whisky med is, i cocktails, eller blot ønsker en mere rund note, så kan du i stedet se mod områder som den skotske lowland whisky, eller dele af Japan.

admin:
Related Post