X
    Categories: Blog

Demens ur har været guld værd

Min far har desværre fået sygdommen demens og det har betyder meget i familien de senere år, hvor symptomerne er blevet tydeligere. Han er flyttet på plejehjem og får hjælp til det meste men er ellers ved godt mod. Umiddelbart nyder han tilværelsen, og ser det hele ganske problemfrit. For os pårørende er det hele dig ikke så problemfrit. Han har 2 gange gået fra plejehjemmet og været væk i flere timer, hvor personale ikke har kunne finde ham, men hvor han så er blevet fundet nede i centeret. Det skulle være nok, så vi satte os ned og tog en snak om problemet og han kunne godt se udfordringerne omkring det. Vi foreslog at prøve at bruge et demens ur fra Stella Care, som både er super funktionelt da det kan sende gps signaler ud men samtidigt er diskret og blot ligner et almindeligt ur.

Tracking virker!

Der gik blot en kort periode med at vende vores far til at have sit demens ur på hver dag, men vi havde et super samarbejde med plejepersonalet som sørgede for at lade uret op og give ham det på hver morgen. Efter nogen tid med demens uret forlod vores far igen plejehjemmet uden at det blev opdaget og der kom demens uret virkelig til sin ret. Både plejepersonalet og jeg blev advaret på telefonen om at min far havde forladt bygningen og plejepersonalet reagerede hurtigt og fik bragt ham hjem. Han var heldigvis ikke kommet langt, da hans gangs tempo ikke er så højt. Her priste vi og lykkelige for at vores far var udstyret med er demens ur så han var nem at finde og få bragt hjem igen.

Jeg vil gerne anbefale demens uret til alle pårørende til personer med demens. Uret kan gøre en kæmpe forskel i hvor længe man skal lede efter en dement der er gået hjemmefra og det kan være med til at undgå situationer der er ydmygende for en dement. Ydermere kan det i de andre tilfælde være med at en dement kommer så langt fra sit hjem at vedkommende må sove hvor han eller hun kommer frem eller vælger at lægge sig fordi de blive trætte. Det kan være i skure eller carporte. Sådanne situationer er forfærdelige for både demente og pårørende dertil og kan undgås med et demens ur.

 

Elegant demens ur

Et demens ur fra Stella Care er elegant og diskret og rummer megen teknologi samtidigt med at det blot ligner et almindeligt ur. Det kan være godt at samarbejde omkring demens uret med plejepersonalet og søge at den demente for så stort ejerskab over uret som muligt, så opladning hver dag blive en vane og ligeså med at tage demens uret på om morgenen. Dette kan plejepersonalet naturligvis også varetage men det er er fordel at inddrage den demente omkring den nye teknologi, så vedkommende også accepterer teknologien og forstår fordelene ved at udnytte det nye demens ur. Det kan være store gevinster med et demens ur på den personlige front og mange ubehagelige oplevelserne kan undgås med et demens ur.

admin:
Related Post