X
    Categories: Blog

Muligheder for søfragt

Søfragt er den optimale løsning, hvis man har behov for at fragte et større gods over en lang distance, men samtidig ønsker at spare penge. Modstykket til søfragt er luftfragt, og det er også disse to valgmuligheder, man alt vil stå med, hvis man eksempelvis ønsker oversøisk transport af gods. Se muligheder inden for søfragt.

Hvilken af de to transportmuligheder skal man så vælge?

Når man ønsker at finde ud af hvilken af de to transportmuligheder, som er mest optimal til din situation eller transport ønske, er der tre emner, som man kan tage fat i. Der bliver blandt andet taget udgangspunkt i de forskellige konsekvenser af den valgte transportform.

  • Hvor lang tid tager det at fragte godset?
  • Hvad er prisen for søfragt og luftfragt?
  • Hvilken af de to muligheder skåner miljøet mest?

Den største forskel på luftfragt og søfragt er selvfølgelig hastigheden. Hvis du ønsker at dit gods skal frem hurtigst muligt, er luftfragt den klogeste beslutning. Det er svært at udpege en præcis leveringstid, fordi det er svært at medregne den præcise transittid, ventetid og håndtering i lufthavnen. Søfragt er dog mere uforudsigeligt, da leveringstiden kan variere helt fra en uge og til 70 dage.

Prisen på henholdsvis søfragt og luftfragt er meget afhængig af hvilken rute der bliver benyttet, og hvilket type gods du ønsker at fragte. Fly er ofte begrænset af godsets vægt, og skibet er oftest begrænset af manglede plads på dækket. Det mest udslagsgivende for godsets pris er i langt de fleste tilfælde godsets vægt.
Miljøpåvirkning

Prisen for søfragt er som standard beregnet ud fra 1000 kg pr. kubikmeter. Flyets standard pris er 166,67 kg pr. kubikmeter. Så ud fra disse tal, kan man konkludere, at luftfragt er væsentlig dyrere end søfragt.

Når man skal transportere et større gods, er der også nogle miljømæssige konsekvenser. Hvis man sender et gods på 200 kg fra Kina til Europa med flyfragt, udleder det ca. 900 kg carbondioxid. Hvis den derimod sendes med søfragt, udlever den kun 54 kg carbondioxid. Disse beregninger tager udgangspunkt i, at flyruten er ca. 9000 km og sejlruten er 18000 km med søfragt via Suezkanalen.

admin:
Related Post