X
    Categories: Blog

Bliv fri for dit misbrug

Man snakker gerne om 3 stadier for alkoholisme. Det første 1 stadie indeholder handlinger hvor man drikker i det skjulte, får en højere alkohol tolerance og tænker på alkohol og den næste rus. Det er det milde stadie men jo tidligere det bliver opdaget og erkendt desto større er chancerne for vellykket behandling og desto bedre er det at starte i misbrugsbehandling. Andet og næste stadie er en periode og adfærd med undskyldninger, bortforklaringer. Der kan opstå problemer i familien der kan føre til andre fatale begivenheder: mistet kørekort, skilsmisse, man kan få et anstrengt forhold til andre mennesker. Disse faktorer i stadie 2 leder typisk naturligt en person til stadie 3, der presser en person helt ud på kanten. I dette stadie vil en person typisk drikke intenst over flere dage for at holde abstinenserne væk. Man vil have opbygget en høj tolerance for alkohol og opleve stærke abstinenser. Rystelser ses også og personen vil være optaget af den næste rus. I dette stadie kan det være svært for personen at kigge ind af og niveauet for selverkendelse er meget lavt. Personen er ude af sig selv og kan have svært ved at overskue dagen og vejen. Men der er heldigvis hjælp at få til misbrugsbehandling. Du kan selv finde mere information om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Søby Park.

Eksperter i misbrugsbehandling

På Behandlingscenter Søby Park er de eksperter i misbrugsbehandling og har en succesrate på 80 %. Så det betyder 4 ud af 5 behandlinger lykkes og patienterne kommer ud på den anden side med et meget bedre liv. Behandlingscenter Søby Park er en gammel herregård lidt vest for Aarhus med speciale i misbrugsbehandling. Det er 1000 kvm bygning men alligevel bliver der kun fortaget behandling af maks. 12 personer af gangen, for at skabe de bedste rammer og med fokus på den enkelte patient. Selvom der kunne være plads til mange flere er den enkelte patient i centrum og skræddersyet misbrugsbehandling er i højsædet.

Herregården og misbrugsbehandlingen er isoleret fra omverdenen med højt til loftet og smuk natur lige uden for døren. Den unikke og flotte placering giver det bedste udgangspunkt for vellykket misbrugsbehandling. Men placeringen i naturskønne omgivelser er der ikke fristelser og forstyrrelser ved behandlingen og den sikres de bedste muligheder.

Misbrugsbehandlingen foregår over 4-5 ugers intensiv behandling efter fulgt af 11 månedlige ambulante behandlinger.

Misbrugsbehandlingerne udføres af misbrugskonsulenter, som alle selv har været misbrugere. På den måde sikres en tillidsfuld misbrugsbehandling af personer, som selv har gået igennem det som patienterne står i og står over for. Misbrugsbehandling er en tillidssag og der skabes tillid og troværdig hed mellem pårørende og patienten gennem samtaler og et formøde. Det er en stor proces og et vigtigt skridt for en person med et misbrug. Det sværeste ved starten på en forløb er erkendelse af problemet for patienten og dette hjælper Behandlingscenter Såby Park med at bistå. Det kan være svært for de pårørende at konfrontere den misbrugende og ofte er det med bedre resultater hvis det overlades til professionelle.

admin:
Related Post