X
    Categories: Blog

Byg og reparer med epoxy

Epoxy er et plastmateriale der traditionelt har værtpopulært i industrien men de senere år har vundet større og større indpas i private hjem. Det er et såkaldt to komponent gulvbelægningsmateriale der blandessammen af en binder og en hærder. At efter blandingsforholdet på disse to komponenter tørre det hurtigt eller langsomt. Noget epoxy er designet til at tørre allerede efter 20 minutter men andet har en hærde tid

Fordelene ved at arbejde med epoxy

Grunden til at man arbejder med epoxy er den høje slidstyrkeder er i epoxy og at det er nemt at gøre rent. Overfladen bliver plan og derfor nem at tørre af og vaske af. Derudover er det ganske nemt at arbejde med epoxy når man har stiftet bekendtskab med det. Det bliver nemmere med tiden af afgørehvilket produkt man skal vælge at arbejde med og hvilken hærdningstid der behøves.Det kræver også kun lille erfaring at arbejde med epoxy og ellers er der råd at hente hos Ekomposit.

Epoxy maling og epoxy belægning

Der er forskel på at buge epoxymaling og epoxy belægning. Når du bruger epoxy maling er der tilføjet vand eller opløsningsmidler. Når malingen påføres væggen vil vandet forsvinde og det er kun epoxy der er tilbage.

Omvendt når du arbejder på belægning epoxy er der 100 % epoxy materiale i det produkt du arbejder med. Hvis du har påført 200 g epoxy på en overflade, er der også 200 g epoxy tilbage når det er tørt.

Epoxy maling er grundet vandindholdet mere flydende og nemmere at fordele ud over et areal hvorimod epoxy gulvbelægning er er mere tyktflydende da der ikke er noget vand i produktet. Typisk bruger man en spartel og primer før belægningen påføres.

Brug epoxy med omhu

Der er nogle former for epoxy der kræver brug af maske, for ikke at udsætte sig selv for farerene ved at indånde farlige kemikalier. Det er typisk epoxy der bruges i off-shore industrien, hvor man forebygger rust. Deter eksempelvis på boreplatforme, skibe og havvindmøller. Det er specielleformer for epoxy og derfor ikke så almindelige i handlen.

admin:
Related Post