X
    Categories: Blog

Hvad er dansk design?

I løbet af de seneste årtier er dansk design blevet mere og mere tilgængeligt. I dag er det derfor ikke ualmindeligt at se dansk design klassikere i et moderne dansk hjem. Nogle af producenterne er nemlig begyndt at udvikle billigere versioner af deres klassiske designs, som f.eks. den berømte stol Dråben af Fritz Hansen. 

I dag er dansk design også nemt at købe online. Du kan f.eks. købe dansk design møbler fra Casanova Furniture online, eller hos en masse andre hjemmesider. Men hvad er dansk design egentlig? Her er tre ting, der kendetegner dansk design, både i dag og før i tiden: 

  1. Det bedste håndværk og materialer af høj kvalitet.
  2. Det forener det sociale og funktionelle.
  3. Designprocessen er holistisk. 

Dansk design er håndværk af høj kvalitet

Dansk design er især kendt for sin langtidsholdbarhed og sit tidsløse design. De bedste håndværksteknikker anvendes til at designe møbler af høj kvalitet, der både brugsmæssigt og stilistisk kan holde gennem mange årtier. Samtidig er møblerne også designet med materialer af høj kvalitet, der øger holdbarheden.  

Dansk design er socialt og funktionelt

Et kendetegn ved dansk design er, at brugeren altid er i fokus. Dansk design skal være funktionelt og derfor er mennesket, der skal anvende møblet, altid tænkt ind i designprocessen. Dansk design anses ofte for at være meget enkelt, men denne enkelhed, kombineret med materialer og håndværk af højeste kvalitet, gør møblerne yderst funktionelle og tidsløse. Det sikrer, at møblet ikke anses for at være umoderne af nye generationer. Dansk design møbler kan derfor anvendes af flere generationer. 

Dansk design er holistisk

Dansk design er også kendt for at være holistisk. I Danmark har design altid været tæt forbundet med arkitektur. Derfor har mange danske arkitekter også arbejdet som designere. Dette giver en helhedstilgang til designprocessen. Et eksempel på dette er designeren Arne Jacobsen, der designede alt i SAS hotellet. Derfor er der en tydelig sammenhæng mellem alt fra møbler og dørhåndtag til bestik. 

Kort sagt, er dansk design en holistisk designproces, kombineret med det bedste håndværk og fokus på funktionalitet, hvilket giver tidløst og enkelt design med brugeroplevelsen i centrum.  

admin:
Related Post