X
    Categories: Blog

Nyt tag på carporten med trapezplader

Det er så lækkert, vi har endelig fået færdiggjort vores carport, så der nu er kommer tag på!
Hele princippet med en carport eller garage er jo at få dækket bilen til, så det var mere eller mindre på tide. Jeg var faktisk overrasket over, hvor let det var et bygge et tag med trapezplader, eftersom de blot skal ligges henover og skrues sammen. Ikke at det var mig der gjorde det, men det så i hvert fald let ud!

Hvis du ikke ved, hvordan et trapezplade tag ser ud, så er det lavet af dette materiale:

Det kommer typisk i enten en klar, hvid eller blålig nuance, og er halvt gennemsigtig, så der kan komme lys ind. Mange gange kan det også bruges til fx terrassen eller udestuen, da det giver et behageligt lysindfald.

Resultatet af vores nye carport bygget på trapezplader kan du se herunder:

Er det ikke blevet fint? Og så er der ovenikøbet plads til to biler, når vi når til den tid. Carporten vil beskytte vores bil til det kommende efterår/vinter, når klimaet bliver en del hårdere. Trapezpladerne er utrolig modstandsdygtige, så selvom der ikke er isolering i siden af carporten, så bør taget i de fleste tilfælde være nok.

Købt fra Lavpris Træ

Jeg købte vores trapezplader fra Lavpristrae.dk, hvor jeg fik en yderst god pris på et sæt RIAS plader, som er en af de førende producenter. Prisen er blot 72,95 kr. pr. plade, så trapezplader er altså en yderst billig løsning ift. at bygge et tag til carporten modsat, hvis du skal bruge andre materialer. Pladerne er lavet af enten stål, PVC eller polycarbonat, og forskellen er mere eller mindre modstandsdygtigheden. Det betyder dog ikke så meget, når vi bor i Danmark da minimumsspændet er -10 og op til 60 grader før, at materialet begynder og give efter. Det skulle da lige være fordi vi får den sibiriske kulde forbi her til vinter (7-9-13).

Det er første gang, at jeg har bestilt byggematerialer fra et byggemarked online, eftersom jeg altid har været lidt nervøs for metermålene og kvaliteten. Det er jo en stor investering, og udgør en stor del af facadebeklædningen på huset, så derfor ville jeg helst se materialet inden. Men nu sprang jeg sgu ud i det, og købte det online hos Lavpris Træ, eftersom vi alligevel har returret i Danmark.

Jeg havde ikke gjort det, hvis det ikke var fordi, at der var en udførlig beskrivelse af produkterne på deres hjemmeside. Jeg ved ingenting om det, og her kunne man godt savne den personlige kundeservice, men det synes jeg de klarede meget godt online. Jeg får næppe brug for trapezplader igen foreløbig, men det kan da være jeg skal bruge nogle andre materialer til nogle af sommerens gør det selv projekter. ?

admin:
Related Post