X
    Categories: Blog

Ophævede lejemålet for min lejer

Siden jeg flyttede sammen med min kæreste, har jeg udlejet min egen lejlighed, og jeg kan godt fortælle dig, at der følger grå hår med i sådan en proces. Det er ikke altid let at være udlejer, når du lejer din bolig ud til personer, som du ikke kender på forhånd. Jeg synes ellers at jeg var relativ kræsen i forhold til at udvælge en stille og ordentlig lejer til min fine toværelseslejlighed.  Men desværre havde jeg fundet mig en lejer, som har holdt lige lovligt mange fester på trods af vedkommende gjorde udtryk på, at han bestemt var en stille og rolig lejer. Det er selvfølgelig okay at holde fest osv. engang imellem og med måde, men hvis du holder fest i hverdagen med høj musik til langt ud på natten, så vil jeg mene at der er tale om dårlig skik og orden.  Heldigvis var ophævelse af lejemål intet problem, da jeg fik hjælp af en kompetent jurist online.

Dine muligheder som udlejer

Som udgangspunkt kan du ikke bare smide en lejer ud af dit lejemål, det kræver nemlig at der er tale om manglende betaling eller misligholdelse af lejekontrakten. Ophævelse af lejemål ved manglende betaling dækker over ubetalt husleje, a conto varmebidrag, antennebidrag og andre betalingsforpligtelser, som skal ske rettidigt. Sker betaling ikke skal der forekomme rykkerbreve for den manglende betaling, før du kan gå videre med at ophæve lejekontrakten. Der er en række formelle krav, som du ligeledes skal igennem ved ophævelsen af kontrakten, og derfor kan det være en god idé at finde juridisk hjælp.

Hvis der er tale om misligholdelse, som ved min lejer, så kan der være tale om brud på god skik og orden eller evt.  uhensigtsmæssig misligholdelse af boligen. Som udgangspunkt er det udlejer (mig), der har ansvaret for min lejer, og derfor kan jeg fastlægge nogle regler for god skik og orden, som lejer skal overholde.

Jeg synes ikke selv, at jeg er en streng udlejer, og i lejekontrakten fremgår der kun normale standarder for, hvad der er god skik og orden. I tilfældet med min lejer havde der været gentagne episoder med fest, larm og støj i utide uden varsel, og efter et par advarsler blev det nok. Der var også kommet en del klager fra andre beboer i opgaven, så jeg var nødt til at få ophævet lejekontrakten med vedkommende.

Sådan fik jeg hjælp

Jeg kan af gode grunde ikke håndtere de formelle krav i forbindelse med en ophævelse af lejemål, da der alligevel er en række ting, som du skal tage højde for og overholde. Det er irriterende at skulle bruge tid på en ejendom, som man ikke engang er bosiddende i, og derfor hader jeg alle de administrative ting i forbindelse med udlejningen. Derfor irriterede det mig også grænseløst, at jeg skulle finde en dårlig lejer, på trods af der faktisk er mange ledige lejere på markedet. Til denne sag fik jeg hjælp af en jurist på Glitnr.com, hvor det hele foregik online. På Glitnr finder du en platform for juridisk rådgivning online, hvor du kan få udbudt sager til faste lave priser. Det er relativt simpelt, eftersom du blot opretter en sag, som bliver modtaget af en specialiseret jurist, og prisen er den samme uanset jurist. Derefter foregår al sagsbehandling online, så du ikke behøver at bruge tid på unødvendig transport eller telefonopkald.

Så dem kan jeg varmt anbefale!

Er der nogle af jer derude, som også har haft problemer med lejere?

admin:
Related Post