X
    Categories: Blog

Vigtigt du har styr på din lejekontrakt

Alle vil med stor sandsynlighed, på et eller andet tidspunkt i deres liv, have boet i en lejebolig. Om det er en stor familie lejlighed, en lille et værelses lejlighed eller måske man lejer et rum midlertidigt som studerende. Ens for alle de scenarier er, der skal være helt styr på lejekontrakten. Juridisk set, bliver det også omtalt, som lejeret. Der er rigtig mange faktorer, som den normale uvidende lejer, slet ikke ved de skal tage højde for.

I mange tilfælde er der ingen grund til bekymring, når man overtager et lejemål. Langt størstedelen af udlejere, handler selvfølgelig i god tro og er ikke interesseret i, at snyde nogen. Dog er der tilfælde, hvor nogen enten bevidst eller ubevidst, i uvidenhed, bliver snydt eller får ringere vilkår end de burde. Det er specielt, ved privat udlejning, man ser mange brænde nallerne. Hvis du f.eks. som studerende, får muligheden for, at leje et enkelt rum, hos en fremmed. Så er det ikke altid, man får optegnet en fysisk kontrakt og fastlægger, hvem der har ansvaret for hvilke ting. Det ses dog også af og til, ved større lejemål via. boligforeninger, at lejekontrakter kan have fejl og mangler og dermed stille dig som lejer, dårligt i forhold til lejeret.

Juridisk vejledning

Et godt råd til alle, der skal have ny lejebolig eller gerne vil tjekke alt ved det nuværende lejemål er, som det skal være, burde søge juridisk vejledning. Glitnr.com er specialister i rådgivning om bl.a. lejekontrakt og lejeret. De foretager en gennemgang af alle forhold i din lejekontrakt og kigger også på om hvorvidt der er mangler. Glitnr’s jurister hjælper dig med, fastsættelse af huslejens størrelse og stigningen i denne, hvis det skulle være tilfældet. Hvis ikke din lejekontrakt indeholder et punkt om huslejestigning, kan udlejer til hver en tid, tillade sig at have huslejen.

En anden vigtigt ting der bliver gennemgået af juristerne, er hvordan du som lejer er stillet ved fraflytning. Når et lejemål skal opsiges, hvordan skal det indbetalte depositum afregnes. Er det dig eller udlejer der står for lejemålets istandsættelse. Det er alt sammen noget, som mange lejekontrakter har helt styr på, dog ser man episoder hvor det går galt. Derfor kan vigtigheden af, juridisk rådgivning ikke underdrives.   

Lejekontraktens § 11

Jurister understreger gang på gang, at en af de absolutte vigtigste punkter i en lejekontrakt er § 11. Den omhandler lejekontraktens særlige vilkår. Her kan man tilføje afvigelser i forhold til lejeret. Det kan være ting som, må man ryge i lejemålet, hvem står for vedligeholdelse og er det tilladt at kommunikere med udlejer via e-mail. Det er den sidste del af lejekontrakten og det er netop her det oftest, grundet uvidenhed, går galt. Det anbefales derfor på det kraftigste, at du får set din lejekontrakt igennem af uddannede jurister, som Glitnr der er specialister indenfor lejeret.     

admin:
Related Post